3 vigtige egenskaber i en potentiel medarbejder

Når du er på udkig efter en kandidat til en stillingsannonce, er der specielt tre egenskaber, som du skal være opmærksom på, og dem vil vi præsentere i denne artikel.

Et bærende drive

Den første egenskab som er meget vigtig for en fremtidig medarbejder at have, er et bærende drive. Et drive fortæller noget om, at personen har et gå-på-mod og har en vilje til at ville frem i livet. Personer der har store ambitioner og som er meget langsigtede har ofte et stort drive, og det er derfor en virkelig god egenskab at have med på sit team. Alle de store virksomhedsdirektører besidder også dette karakteristika, da det er en stor del af at kunne arbejde hårdt og effektivt.

Imponerende fagligt grundlag

Udover at kandidaten skal have et bærende drive, er det naturligvis også vigtigt, at kandidaten har et imponerende fagligt grundlag. Hvis ikke du besidder de kompetencer og evner, der skal til for at løse opgaven, vil et drive ikke kunne kompensere helt for den manglende faglighed.
Til jobsamtalen er det derfor vigtigt, at du får en god indsigt i, hvad den potentielle nye medarbejder har arbejdet med førhen, og hvordan det passer med din stillingsannonce. En god ide er også at indsætte en lille test på agendaen til jobsamtalen, så du kan teste kandidaten i det basale indenfor de kompetencer, som du efterspørger. Det er medarbejderne, der driver virksomheden frem, og derfor kan det godt betale sig at investere tid og kræfter i rekrutteringsprocessen.

Et socialt væsen

Til sidst er det selvfølgelig også vigtigt, at den potentielle nye medarbejder er et socialt væsen, og ville passe godt ind i teamet. Et godt sammenhold på teamet vil øge effektivitet, øge medarbejdertilfredsheden og give medarbejderne endnu mere motivation til at gøre en ekstra indsat på arbejdspladsen.

Den gode medarbejder er udefinerbar

Dog er det svært at definere, hvad den gode medarbejder skal besidde af egenskaber, da det er så individuelt fra virksomhed til virksomhed og fra stilling til stilling. Og nogle gange er den energi en medarbejder spreder vigtigere end den faktuelle faglighed, hvor det andre gange er det faglige grundlag, der kompenserer for den manglende energi drive.

Forhåbentligt kunne disse tips være en guideline i forhold til hvad du skal være opmærksom på til jobsamtalen. Nogle gange er det også en god ide at tilpasse sine spørgsmål til jobsamtalen ud fra hvilke kompetencer, man efterspørger i en medarbejder.
Hvis du har brug for professionel hjælp til din rekrutteringsproces, kan du med fordel tjekke Ballisager.com ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *