7 smukke og velfungerende hjemmesider

Med den teknologiske udvikling der stadigvæk bliver ved med at vokse støt og de udviklinger der har været inden for internetteknologier inden for de seneste årtier, er nettet blevet transformeret og er noget helt andet end hvad det var da internettet for alvor tog fat i 90erne. I dag kræves der meget mere for at tiltrække folk til hjemmesider og udviklingen gør at der er langt flere muligheder nu til dags når man har en hjemmeside end der var for blot år tilbage.

Når man går ind på hjemmesider i dag og sammenligner det med hvordan hjemmesiderne så ud for blot 4-5 år siden er der en verden til forskel. Ikke blot er det blevet meget nemmere at lave smukke hjemmesider gennem de lettilgængelige CMS-systemet som fx Joomla og WordPress med flotte templates, men der er også kommet bedre teknologier til, som gør at man kan meget mere med hjemmesider i dag end man kunne for blot få år tilbage. Større tilgængelighed og implementering af HTML5 og forbedret CSS-scripting har gjort at hjemmesider i dag er langt mere avancerede

Derfor findes der i dag et utal af aldeles smukke hjemmesider som formår at skabe rene linjer inden for design og har en fantastisk brugerflade, som ikke blot er flot, men også brugervenligt at navigere rundt i.

Politiken

politiken

I løbet af de seneste par år har størstedelen af de danske nyhedsmedier ændret radikalt på deres hjemmeside. Mange af dem har fyldt siderne op med reklamer og store bannere til breaking news der optager en stor del af skærmen. På Politiken.dk har man dog holdt sig til rene linjer uden at der bliver overrendt med reklamer. Siden fremstår dejlig simpel med et lækkert layout der gør det nemt for brugeren at navigere sig rundt i de forskellige artikler. Der er en nem topbar med drop-down menuer som gør det nemt at finde rundt i de forskellige sektioner. Det er en meget lettilgængelig hjemmeside der ikke optager meget plads og som også er ganske let at navigere rundt med på mobile enheder.

H&M

h og m

Tøjsider er generelt gode til at have flotte hjemmesider som samtidig er nemme at navigere. Dette er en selvfølge da det skal være let for brugeren at finde frem til det de vil og eventuelle problemer på vejen hen til produktet kan gøre at brugeren mister interessen og vælger en anden side. Den svenske tøjgigant H&M er et godt eksempel på et nemt og intuitivt design som ligesom Politikens hjemmeside fremstår nemt og elegant og med drop-down menuer der gør det nemt for brugeren at finde rundt i de forskellige sektioner. Hvor andre tøjsider har en tendens til at opdele menuerne i for brede sektioner, så har H&M på deres hjemmeside lavet en større opdeling som gør det nemmer at finde hurtigt frem til den rette sektion uden at det skaber forvirring.

Euroman

euroman

De danske magasiner kæmper en evig kamp imod faldende interesse for købere til bladet eftersom internettet er blevet en meget mere populær kilde til kulturel underholdning. Dog er der nogle af siderne der har formået at følge med tidens trend og vise at man godt kan have et magasin der byde kommer i fysisk form, men også tiltrækker store antal læsere på internettet. Dette viser Euroman meget godt med deres hjemmeside. Selve siden har desværre en del reklamer, hvilket dog er forståeligt nok i det det er den måde hvorpå siden kan overleve. Selve designet fejler dog ikke noget og man føler også at det er opbygget på samme måde som det fysiske blad, hvilket giver en hel særlig oplevelse. Selve brugerfladen er nem og det er ganske let at finde rundt blandt de forskellige artikler og sektioner samt få et overblik over de nyeste artikler. Det er samtidig værd at nævne at Euroman er uhyre gode til at få trafik ind på siden via deres Facebook-side, hvor de er flittige til at promovere de nyeste artikler.

PokerStars

pokerstars

Når det kommer til sportsbetting –og pokerhjemmesider er det tit meget rodede hjemmeside man oplever. Mange af siderne er for flittige til at fylde siden op med diverse kampagner og for mange menuer til de forskellige sektioner og udbud siderne har. En af de sider der skiller sig ud fra mængden her er PokerStars der har en meget strømlinet hjemmeside uden for meget fyld der optaget unødvendig plads. Selve siden her et flot og lettilgængeligt layout der gør det nemt for brugeren at finde rundt og det er samtidig nemt for brugeren at finde frem til de mest nødvendige ting, som fx de seneste kampagner og kundeservice direkte fra forsiden uden at skulle begive sig ud iblandt et utal af forskellige undermenuer.

DMI

dmi

Når man skal tjekke vejrudsigten i Danmark er der et stort udvalg af muligheder. En af de mest åbenlyse er selvfølgelig DMI selv. Der er også en grund til at bruge den hjemmeside DMI selv har. Selve siden er lettilgængelig og er hurtig at indlæse både på almindelige computere og på mobile enheder. Selve siden har en nem oversigt, hvor den nyeste og aktuelle vejrudsigt vises med nem adgang til de forskellige områder og prognoser i de lettilgængelige menuer i siderne. Samtidig har siden en flot nyhedsoversigt med vejr-relevante artikler.

New York Times

new york times

Det er ikke kun i Danmark at vi kan finde ud af at lave flotte og intuitive hjemmesider. Fornævnte Politiken er et godt eksempel på hvordan man kan opsætte en nyhedsside. Af nyhedssider så har en af de største også gjort et formidabelt arbejde for at skabe en flot og brugervenlig hjemmeside. New York Times har som en af verdens største aviser formået at tiltrække brugere med deres fantastiske hjemmeside som formår at tage det klassiske avis-look og føre det over på en hjemmeside. Selve hjemmesiden minder om en rigtig avis uden at gøre det for indviklet. Siden er nem at navigere rundt i og det er nemt at finde de relevante sektioner. En ekstra funktion avisen har er nogle af deres feature-artikler hvor man for alvor kan se hvordan man kan benytte de nye kodningsteknologier som skaber et interaktivt univers som meget få sider har niveau til lignende.

Soundvenue

soundvenue

Tidligere blev Euroman nævnt som et godt eksempel på hvordan et magasin har formået at føre sine læsere over på en hjemmeside. Det er generelt noget de danske magasiner har været ganske gode til. Et andet godt eksempel på dette er Soundvenue modsat Euroman ikke har siden fyldt op med reklamer men i stedet for et meget simpelt og lettilgængeligt design som virker let for øjnene og er nemt at navigere rundt i. Siden er utrolig simpel opbygget hvilket gør det til en fryd at navigere rundt i. Der er nemme menuer som gør at læseren hurtigt og nemt kan finde frem til de relevante sektioner. På forsiden mødes man af de nyeste og mest aktuelle artikler hvor der er en god blanding af alt inden for livsstil, musik og film. Siden er god til at dele indholdet op i de forskellige sektioner så man ikke oplever at det kun er musik der fylder forsiden den ene dag efterfulgt af film den anden dag.

De syv ovenstående sider er blot nogle af mange eksempler på hvordan vi har rykket os på internettet i dag. Det er ikke kun de store kommercielle firmaer der kan finde ud af at lave flotte og nemme hjemmesider. Som nybegynder eller hobby-entusiast er det også blevet nemmer at lave flotte hjemmesider i dag, hvilket vi også ser i dag hvor nettet er fyldt med fantastiske hjemmesider der gør det til en fornøjelse at benytte sig af internettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *