Er succes muligt med ren e-handel?

Der er mange danskere, der stadig ser online handel lidt som noget hekseri. Som en lille dille, der nok skal gå i sig selv igen snart. Der er ikke noget der kommer til at erstatte deres tegnebog med kontanter, og en rigtig handel foregår når man kan se den anden part i øjnene og kan stikke dem på næven efter en veloverstået handel.

Det er måske en lidt overdrevet karikatur på en gammeldags person, der stædigt nægter at se fremtidens lys, men ikke desto mindre findes disse typer altså. De som mener at e-handel ikke har nogen reel fremtid, og mere fungerer som en slags gimmick. I deres verden kan det ikke lade sig gøre at være en succesfuld virksomhed uden at have en fysisk butik, hvor man kan komme hen og betale med klingende mønt og knitrende sedler.

Heldigvis tager disse sortseere grueligt fejl, og det er der faktisk rigtigt meget der beviser.

Kontanternes tilbagetog

Vi kan bare taget et hurtigt kig på, hvordan flere og flere butikker landet over er stoppet med at modtage kontanter. Oftere og oftere er en handel noget kontaktløst, hvor man lige scanner sit kort og afhenter sin vare. Er det så meget anderledes med e-handel? Der skærer man blot den fysiske butik væk.

Man går ind på en webshop og finder den vare man ønsker at få. Derefter lægger man den i ”kurven” og går til betaling. Der er naturligvis den fare at man får bestilt det forkerte, fordi man ikke kan se eller mærke på sin vare, men der er heldigvis returret hos de fleste online virksomheder i dag.

100% online virksomheder

Der findes allerede virksomheder, der foregår 100% online, uden nogen fysiske butikker og den slags. En af dem er sengekæmpe Bedre Nætter, der er ved at sætte sig tungt på markedet for elevationssenge. De tilbyder et bredt udvalg af senge og madrasser til de kræsne kunder, der ønsker danske senge lavet på danske fabrikker.

Bedre Nætter har helt bevidst valgt at være en online butik, for på den måde kan de spare kunden for en masse penge, fordi der ikke er nogen mellemmand eller fysisk butik, som skal finansieres. Det betyder at Bedre Nætter sparer en masse, hvilket tydeligvis kommer deres kunder til gode.

Så Bedre nætter er et klar svar på spørgsmål, om man kan være succesfuld men ren e-handel. Ja det kan man.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *