Guide: Tre ting der definerer en god affiliateside

Affiliate sider er en af de ældste men bedste leadgenereringsværktøjer der er. Og selvom en del affiliatesider tager sig godt betalt for et lead så er det ofte rigtigt gode salgs emner der kommer igennem de gode affiliatesider. Netop af denne grund er der mange der vælger at starte en affiliateside da det i modsætning til at have en webshop kan virke mere overskueligt. Men hvis man tror at det er nemt at starte en god affiliateside så tager man fejl og derfor kommer der her en kort guide med tre ting der definerer en god affiliateside.

1: Et godt domænenavn – hvad er det?

Det første og det vigtigste for en god affiliateside er at man har et godt domænenavn. Men hvad er så et godt domænenavn tænker du måske? Det afhænger af hvilke sider du ønsker at sende dine brugere videre til. Hvis du sender dine kunder videre til et online apotek kan man med fordel give sin hjemmeside det samme navn som en sygdom eller måske en del af kroppen. Ved at have et meget specifikt domænenavn kan man sørge for at skille den væsentlige trafik fra den uvæsentlige – det vil kort sagt sige at man skiller fårene fra bukkene. Hvis en hjemmeside for eksempel hedder tarmflora.dk er der næppe nogen tvivl om hvad man kan finde af information inde på siden. Domænenavne er som en lygtepæl på en mørk vinteraften: det giver os noget at navigere efter og jo mere præcist og on the spot domænenavnet er jo nemmere er det for brugerne at orientere sig.

2: Masser af informativ tekst og tilbud

Det næste som er afgørende for en god affiliateside er at den er fyldt med masser af højkvalitets tekster. Hvis vi tager et eksempel som tarmflora.dk igen, så vil de fleste brugere der går ind på denne side uden tvivl have en lang række spørgsmål de gerne vil have besvaret og derfor er det afgørende at man fremstår som en autoritær og ikke mindst troværdig kilde. Det samme gør sig gældende for siden startupsvar.dk der er en hjemmeside der giver gode råd til iværksættere. Udover at skabe en større troværdighed hos brugerne så er gode tekster – det vil sige content – en afgørende faktor for at klare sig godt i Googles søgeresultater så hvis du gerne vil til tops som affiliateside så gælder det om at stikke næsen i bogen, lave noget research og ellers få skrevet masse tekster af høj kvalitet. 2000 ord om tarmflora, tak!

3: En god hjemmesidestruktur

Det tredje og sidste som jeg vil fremhæve i denne omgang er vigtigheden af at have en god hjemmeside struktur. En hjemmesdiestruktur kan skrues sammen på flere måder. Hvis man har en side med rigtigt meget tekst kan man lave en indholdsfortegnelse ligesom man kender det fra Wikipedia. Alternativt kan man lave en Q/A side der besvarer en række centrale spørgsmål i forhold til ens hjemmesides emne for herefter at vidrestille brugerne til en specifik underside. Derudover er det også vigtigt at man sørger for at have en masse naturlige og ikke mindst aggressive interne links på sin side der både går på tværs af forskellige kategorier og underkategorier. Dette er både vigtigt for at jeres brugere kan finde rundt på jeres side men også fordi Google bruger interne links til at forstå hvordan indholdet på forskellige sider relaterer til hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *