Hvilket studie skal du vælge?

Har du et år tilbage af din gymnasietid, eller tager du et sabbatår, kan det give dig god tid til at reflektere over hvilket studie du skal starte på næste sommer. Er du stærk med tal? Elsker du kommunikation? Eller fanger IT din interesse? Vi giver dig her et overblik over universiteter og uddannelser, der måske kan fange din interesse til næste år.

Økonomisk fokuseret studie

Syntes du tal og ligninger er en fornøjelse at arbejde med? Så kan økonomi være en retning for dig. Inden for en bachelor i virksomhedsøkonomi (HA), kan du få kompetencer inden for generel virksomhedsdrift, med et fokus på finansiering og regnskab.

Uddannelsen HA er dog ikke begrænset til økonomi udelukkende, da der findes mange kombinationsmuligheder, bl.a. HA.Psyk, HA.Kom eller HA.IT, som er erhvervsøkonomi kombineret med psykologi, kommunikation eller IT.

Kombinationsmulighederne er mange, og du kan gå på opdagelse hos Copenhagen Business School, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet, Aalborg Universitet eller Aarhus universitet for at få det totale overblik.

Hvis du planlægger at starte på en HA-uddannelse, kan det være en fordel at tag et grundlæggende excel kursus, da en del arbejde vil være med tal, og dermed foregå i netop excel. 

Er Kommunikation og Markedsføring noget for dig?

Hvis tal ikke lige er noget for dig, er der rig mulighed for at gå på opdagelse inden for kommunikations- eller marketinggenren. Her findes en række forskellige uddannelser, der både stækker sig over bacheloruddannelser, professionsbacheloruddannelser og erhvervsakademiuddannelser.

Man kan bl.a. læse international virksomhedskommunikation, grafisk design, kommunikation, eller kombinere kommunikation med kommunikation og markedsføring som nævnt tidligere, på en HA.Kom uddannelse.

Listen over institutioner der udbyder uddannelser inden for kommunikation og markedsføring er lang. For at finde den rigtige for dig kan du komme nærmere ind på om du er kreativ, om du er nysgerrig på generel kommunikation, eller om du vil have viden inden for kommunikation i et internationalt perspektiv.

Hvad med et studie der har IT-fokus?

Traditionelt set har Danmarks Tekniske Universitet været hjemsted for IT-uddannelser i Danmark. Det er dog værd at nævne, at IT-Universitetet tilbyder IT uddannelser, der går hånd i hånd med business-verdenen over fire forskellige bacheloruddannelser.

Hvis du ikke finder noget her, kan du også kigge efter HA.It som nævnt tidligere, hvor du kombinerer erhvervsøkonomi med It, og dermed både arbejder med finansiering og regnskab, kombineret med it og projektledelse.

Uanset hvilken retning du vælger, er det en god ting på forhånd at have interesse for hvad man vælger. At tage en uddannelse er hårdt arbejde, der bliver en del nemmere hvis man rent faktisk kan lide det man læser. Så reflekter over hvad du syntes er spændende og hvad du er god til. Derfra har du et godt udgangspunkt for at vælge den helt rigtige uddannelse for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *