Så mange videovisninger på YouTube får du for 4.594,96 kroner

Jeg talte til Digital Markedsføring ’14 i Holstebro om remarketing på tværs af forskellige kanaler, herunder især på Facebook.

Det var sjovt og en fed mulighed for at lære nogle andre at kende. Til maj skal jeg tale om samme emne til Marketing Camp og det glæder jeg mig endnu mere til.

Dagen før Digital Markedsføring optog Ib Potter en hurtig video med 3 tips fra alle deltagerne.

Min ser sådan her ud:

Jeg synes det kunne være sjovt delvist at teste YouTube-annoncer og så delvis have den video af alle deltagerne, der havde flest visninger. 🙂

Så jeg gik på AdWords med Halfdan Timm ApS‘ kort og satte en annonce op.

Det skete i midten af december. Siden da glemte jeg alt op det. Jeg har lige fået lukket annoncen i dag.

Jeg ville egentligt have lukket den efter et par dage, men nu fik den lov til at køre i 3 måneder med et budget på 50 kroner om dagen. Det budget blev brugt 100 %.

Derfor kan jeg nu fortælle hvor mange videovisninger du kan være heldig at få for ca. 4.500 kroner og så kan jeg glæde mig over, jeg ikke kommer til at lave den fejl igen. 🙂

Breakdown

Annoncen har kørt i 3 måneder og har kostet 4.596,96 kroner.

Den har fået 147.632 eksponeringer. Det har givet 15.098 afspilninger (folk, der ser videon så godt som færdig – ikke skipper efter 5 sekunder).

Pris per visning er derved 30 øre. Afspilningfrekvens er lige over 10 %.

De 15.098 afspilninger har givet 156 klik til YouTube-kanalen. Har ikke linket ud fra YouTube som ellers er en mulighed.

Endte med at koste 4.200 kroner mere end det skulle, men så kan jeg i det mindste skrive det her indlæg. 🙂

Og så lykkes det i øvrigt med at få den mest afspillede video:

youtube

Næste test jeg laver bliver med JUF.dk’s introvideo som remarketing på YouTube. Den skriver jeg om her når jeg kommer så langt.

Tilføjelse af Andreas Linde

YouTube kan være en ganske fornuftig investering, hvis man bruger tid på at optimere bud løbende. Hos boligportal.dk bruger vi YouTube med stor succes, og det er ikke nogen hemmelighed at YouTube er langt billigere end TV reklamer.

Da youtube annoncering ligger i AdWords-systemet glemmer mange at det er en helt anden disciplin, som ikke fungerer på samme måde som AdWords. Hvor AdWords er meget stabilt mht. antal kliks og CPC hopper og danser YouTube, men det er muligt at spare op til 60% per video visning (CPV) ved at optimere bud hver anden/tredje dag alt efter hvor meget spend man har per dag.

Pris per visning på YouTube er meget ustabil, og den ene dag kan det sagtens koste 60 øre per visning, og den næste dag koster det 10 øre per visning. Det er dog muligt at holde et nogenlunde stabilt og lavt niveau ved at nedjustere bud, når kampagnerne rammer budget samt ved at reagere hurtigt, hvis man ikke længere får visninger på sine bud. Det tager cirka 1 minut per kampagne, og det er muligt at få mere end dobbelt så mange visninger ved at bruge dette trick.

I dentast.dk overvejer vi at lave en youtube-kampagne til patienter i Aarhus og København, da det er en billig måde at skabe et brand. YouTube er ikke bare billigere end TV reklamer, for det er samtidig også muligt at målrette annoncerne til specifikke målgrupper ud fra alder, geografi, interesser og remarketing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *